More
    ГоловнаСвітДозволено реалізацію м’яса лабораторного виробництва. Коли він з’явиться в магазинах?

    Дозволено реалізацію м’яса лабораторного виробництва. Коли він з’явиться в магазинах?

    Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів вперше схвалило використання м’яса, вирощеного в лабораторії. Чи швидко продукт потрапить на наші тарілки? Скільки це буде коштувати? На жаль, у нас немає хороших новин.

    Управління з контролю за продуктами й ліками США (FDA) схвалило куряче м’ясо, вирощене Upside Foods. Це означає, що компанія, яка починала як стартап, може вийти на ринок зі своєю продукцією. На жаль, все вказує на те, що це станеться не скоро.

    Курка Upside Foods – це м’ясо, вирощене в лабораторії. Не з рослин, а зі стовбурових клітин. Що це означає? лікар Марк Пост від MosaMeat, пояснив простими словами, як працює цей процес. Цитата з «Business Insider»:

    Ми можемо відтворювати стовбурові клітини поза організмом. Але як з нього зробити тканину? Нам потрібно дозволити цим клітинам з’єднуватися. При цьому утворюється тканина, яка не дуже смачна. Це можна змінити, вставивши стовбурові клітини в гель, де вони опиняються, прикріплюються, видавлюють воду і створюють тканину, яка може скорочуватися. Так формується м’язова тканина. Через три тижні ми бачимо саме те, що б вирізали з м’язів корови. Десять тисяч цих м’язових волокон і ми маємо гамбургер

    Пояснення. Однак він не передбачив, що інша компанія випередить його в отриманні зеленого світла від FDA.

    Дозволено реалізацію м’яса лабораторного виробництва. Коли він з’явиться в магазинах?

    Схвалення FDA є важливою віхою в історії м’ясної промисловості. На сьогодні жодна компанія не була схвалена на продаж таких продуктіві всі люди, які пробували штучне м’ясо під час випробувань, повинні були підписати заяву про те, що їм відомо про експериментальний характер продукту.

    Upside Foods стикається ще з двома проблемами: м’ясо та приміщення, де воно виробляється, будуть ретельно перевірені Міністерством сільського господарства США (USDA). Проте найскладніше – проходження перевірки FDA – позаду. “Ми працювали над цим майже сім років”, – сказала вона Ума Валеті, генеральний директор Upside Foods. «Вийти на ринок США — це те, до чого прагне кожна компанія».

    Читайте також: Цей продукт незабаром замінить м’ясо. Вам це подобається?

    Upside Foods незабаром ви зможете спробувати лише в кількох місцях. Валеті вирішила, що поки буде ходити лише в кілька елітних ресторанів, в т.ч до мішленівського ресторану Atelier Crenn у Сан-Франциско.

    Приголомшлива ціна на штучне м’ясо

    Це рішення зумовлене двома речами. По-перше, штучна курка – це новий, неперевірений продукт. Компанія хоче, щоб її обробкою займалися найкращі кухарі. Завдяки цьому Upside Foods отримає перші відгуки про смак, запах або консистенцію продукту від людей, які дійсно знаються на кулінарії.

    Друга причина, набагато прозаїчніша, це ціна. М’ясо, вирощене в лабораторії, коштує надзвичайно дорого. Компанії не хочуть наводити точні розрахунки, але експерти так оцінюють кілограм такого м’яса може коштувати майже 180 злотих. З часом виробництво лише сповільниться. Валеті вважає, що штучне м’ясо стане масовим лише через 10-15 років.

    Джерело: Wired, Business Insider

    (цео/зк)

    Читайте також:  Як ви думаєте, це кінець пандемії COVID-19? Білл Гейтс: Я не хочу бути голосом загибелі, але...

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Гарячі Новини