More
    ГоловнаКалендарРелігіний календар на серпень 2022 року в Україні

    Релігіний календар на серпень 2022 року в Україні

    Серед усіх жителів Україні є дуже багато вірян. Дехто з них просто вірить в існування Бога та вищих сил. Але й ті, хто намагається чітко виконувати усі релігійні настанови, правила. Вони не пропускають важливі релігійні свята, дотримуються посту, пам’ятають святих та їх діяння. Але іноді буває дуже важко втримати в голові всі важливі дати, а тому був спеціально створений церковний календар на серпень 2022 року в Україні, який містить інформацію про всі свята та пости. З ним точно не вдасться забути про якусь важливу релігійну подію.

    Для чого потрібен цей календар?

    Цей календарик містить усю необхідну інформацію про ту чи іншу святкову подію, пам’ятний день, піст, тощо. Нерідко буває так, що віряни забувають про деякі релігійні дати та події, оскільки вир буденності та щоденних проблем змушує забувати про все. Більш того, деякі свята мають непостійні дати. А календар допоможе вмить згадати, коли треба згадати про діяння святих, а коли треба відмовитися від деяких видів їжі. В церковних календарях нерідко пояснюється значення деяких свят, робляться невеличкі вказівки до них, поради. Саме тому не завадить повісити у себе вдома церковний календар, бо він точно стане у нагоді.

    Одноденні пости

    Віряни мають дотримуватися не тільки звичних довгих постів. Існують ще й одноденні пости, які встановлюються у п’ятницю та середу щотижня. Ці періоди утримання нагадують про діяння Іуди та його зраду, а також нагадують про страшні страждання Ісуса Христа, його смерть. А тому ці дві щотижневі події є дуже важливими. Деякі священики та набожні люди говорять, що ці пости були створенні задля загартування людського духу, для підготовки до щоденної боротьби з Дияволом та нечистими силами, які постійно шукають нагоди заволодіти невинною душею. В ці дня встановлюються дуже суворі обмеження, які для деяких людей стають справжнім випробуванням. Під час одноденних постів необхідно відмовитися від:

    1. Яєць.
    2. М’яса.
    3. Риби.
    4. Молочних та кисломолочних продуктів.

    Православний календар на серпень 2022 року також нагадує, що під час посту не дозволяється куштувати їжу, яка готується методом термічної обробки. Однак для деяких людей такі обмеження можуть бути дуже шкідливими, а тому треба обмежувати себе з розумом, щоб не потрапити в халепу. Дотримуватися посту забороняється вагітним жінкам, спортсменам, у яких скоро будуть змагання, людям, що виконують роботу у шкідливих для здоров’я умовах. Також до посту не допускаються дітлахи, люди, у яких є проблеми зі здоров’ям. У серпні одноденні пости випадають на 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 та на 29 число.Одноденні пости

    Успенський піст

    14 числа розпочинається найкоротший з усіх постів – Успенський. Його тривалість складає усього лише два тижні і завершується святом Успіння Божої Матері. Цей період присвячений Богородиці та її діянням. Піст досить суворий та нагадує Великий піст. Вживати рибу дозволяється лише на Свято Преображення. Під забороною молочні, м’ясні та рибні страви. У суботу на неділю набожним дозволяється вживати рослину олію.

    Читайте також:  Скажи «Нет!» сухости: лучшие «зимние» маски для лица

    Перший день Успенського посту присвячується святу «Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господня». В переказах повідомляється, що в цей час люди позбавлялися хвороб та проблем зі здоров’ям, які не були в серпні рідкістю.

    Згідно з церковними переказами, Богородиця заздалегідь знала, коли саме вона покине цей світ та перейде до іншого. А тому готувалася до цієї події з посиленою молитвою, також вона дотримувалася посту. Хоч її душа й не потребувала очищення чи прощення, Богородиця залишається зразком святості та жертовності. Дотримуючись цього посту, християни вшановують Богородицю, наслідують її подвиг та звеличують діяння. Сам Успенський піст був встановлений дуже давно. Були навіть знайдені згадки про нього з 450 року. Більш детальну інформацію, поради та настанови можна дізнатися, продивившись релігійний календар на серпень 2022 року в Україні.

    Які події чекають на християн у серпні?

    Тепер варто дізнатися, які саме будуть церковні свята у серпні.

    • 2 серпня – Пророка Іллі. В цей час православна церква згадує про діяння пророка Божого Іллі, якого ще називають покровителем воїнів. Пророк почав Служити Богу в той час, коли усі ізраїльтяни були в край розбещені. Тоді Ілля передрік за це покарання у вигляді відсутності дощу, а засуха могла припинитися тільки після його молитви. Згодом пророк зміг очистити землі від скверни та нечестивого культу.
    • 5 серпня – Почаївської ікони Божої Матері. Свято дуже шанованої церковної реліквії невідомого походження. Сама ікона має дуже велику історію та ходять вірування у те, що вона зцілює від сліпоти, старих хвороб і допомагає визволити полонених.
    • 9 число – Великомученика і цілителя Пантелеймона. Цей день нагадує про діяння цілителя Пантелеймона, який народився під час правління нечестивого Максиміана. Пантелеймон був милосердний до вбогих, лікував їх та не брав за це гроші. Часто зцілював людей за допомогою чуда, за що його незлюбили інші лікарі. За це Пантелеймон загинув смертю мученика.
    • 14 серпня – Винесення Чесних Древ Животворчого Хреста Господнього (Перший Спас). Походження цього свята пояснюється тим, що у серпні люди часто хворіли, а тому був створений невеличкий звичай. На вулиці для освячення місць та знищення хвороб виносилося Чесне Древо Хреста. Також в цей час освячується вода та мед. Саме з цієї події й починається Успенський піст.
    • 19 число – Преображення Господнє (Другий Спас). Згідно з переказами, одного разу Ісус Христос привів на високу гору апостола Петра, Якова та Івана. Ту гору також називають горою Фавор. Там на очах в апостолів Ісус преобразився. Його вбрання стало білосніжним, а обличчя засяяло. Біля Ісуса з’явилися пророки Ілля та Мойсей, а також хмара, що була Богом. Вона наказала апостолам слухати Ісуса, а за мить усе це диво щезло.
    • 28 число – Успіння Богородиці. Подія, що завершує Успенський піст. Свято присвячене спогадам про смерть Божої Матері і є один із головних серед інших православних свят. Перекази повідомляють, що Богородиця померла через 15 років після Воскресіння Христа. Усі апостоли зібралися щоб попрощатися з Божою Матір’ю, а в останній момент до них навіть зійшов з небес сам Ісус з великою кількістю ангелів. Богородиця зраділа, та за допомогою молитви передала свою душу в руки Ісуса Христа. Саме ця подія зображується на іконах Успіння Пресвятої Богородиці. Насправді це не тільки згадування діянь Божої Матері, це ще й дуже світла та радісна подія.
    • 29 серпня – Перенесення Нерукотворного образа Господнього (Третій Спас). Як відомо, існує лише декілька нерукотворних образів господа. Вони надавалися різним людям в різний час, коли Ісус ходив землею, вів проповіді, зцілював хворих та недужих, проганяв злих духів. Самі образи з’явилися незвичним чином. Вони створювалися тоді, коли Ісус Христом торкався свого обличчя тканиною. Свято приурочене до перенесення одного з образів, що були даровані Ісусом простим людям.

    Ось такі православні свята у серпні 2022 року чекають на набожних людей. Детальніше про свята можна дізнатися за допомогою календаря, або можна просто пошукати інформацію Інтернеті. У серпні буде декілька дуже важливих та центральних для усієї релігії дат, про які не можна забувати.Третій Спас

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Гарячі Новини