Ну хто не любить ікру з риби? Пам’ятаєте це відчуття, коли ікринка лопається у роті, і ти відчуваєш морську свіжість та легку насолоду? А коли ще ікра входить до складу такої чудової японської страви, як суші, то це взагалі вершина насолоди. Вона чудово гармонує з різними видами риби, особливо, з лососем і тунцем. Надає страві яскравості та унікального вишуканого смаку. А спробувати таку смакоту можна, замовивши роли у Львові.
Які найвідоміші типи ікри використовують для приготування страв із японської кухні?
Японці ікру просто обожнюють. Вона є головним інгредієнтом багатьох страв. І головне, що полюбляють тут різну ікру, вони її обсмажують або засолюють.
Але що стосується приготування ролів, то мешканці Піднебесної у цьому плані дуже скрупульозно ставляться до вибору ікри. Для приготування ролів або суші найчастіше використовують ікру Тобіко або Масаго. Ці види ікри за розміром менші, ніж звична нам ікра із лосося та не такі солоні. Але не дивлячись на свою мініатюрність, вони дуже приємно хрумкотять у роті, залишаючи приємну свіжість.
Що стосується кольору, то вони можуть бути не тільки червоного, а і зеленого, чорного або жовтого. Це виробники додають харчових барвників. Але найчастіше у нас використовують ікру яскравих відтінків червоного або оранжевого кольору. Давайте все ж таки дізнаємось, для яких саме видів ролів використовують ту чи іншу ікру? І в чому різниця між цими двома видами ікри?
Тобіко і Масаго: яка між ними існує різниця?
Основними відмінностями між цими двома видами ікри є:
- Походження. Ікру Тобіко видобувають від 80 видів риби, яких відносять до сімейства “летючих риб”. Назвали їх так за здатність вистрибувати з води та можливість деякий час планувати над поверхнею. Таким чином вони рятуються від ворогів. А ікру Масаго отримують із риби капелана, українцям ця риба відома під назвою мойва.
- По розміру. Масаго має дрібні ікринки, які більш нагадують піщинки. А Тобіко доростає до розміру трохи більшого, у діаметрі це десь 1 мм.
- За своєю консистенцією. Ікра Тобіко більш сухіша, тому її використовують у випадку, коли потрібно зберегти необхідну структуру страви та надати їй приємної хрусткості. Масаго має більш ніжний смак та вологу консистенцію. Тому відмінно підійде для прикраси суші й ролів.
- За смаковими властивостями. На смак ікра Тобіко має ніжний солодкуватий смак. Масаго відмічається більш інтенсивним смаком, який надає сушам приємної свіжості.
Як Тобіко, так і Масаго, можуть бути використані для виготовлення чудових японських страв. Вони додадуть стравам яскравості та вишуканості. В NOA можна замовити смачні суші, прикрашені як Тобіко, так і Масаго.