Настала найсмачніша пора року ― осінь, коли достигають різноманітні овочі і фрукти. Це чудова можливість поповнити запас вітамінів в організмі, не витрачаючи багато грошей. Однак не всі полюбляють витрачати час на куховарство, тому в нагоді стане мультиварка ― пристрій, який дозволяє зробити смачні наїдки швидко і легко. У ній можна приготувати м’ясні, овочеві страви, напої тощо, найкращі осінні рецепти яких пропонуємо вашій увазі.
Курячі тефтелі з гарбузом у мультиварці
Для приготування знадобляться:
- по 250 г курячого філе і гарбуза;
- 70 г твердого сиру;
- 300 г томатів;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 яйце;
- 1 зуб. часнику;
- 2 гілочки петрушки;
- сіль та перець за смаком;
- 2 ст. л. олії для смаження.
Приготуйте фарш з курячого філе та цибулі, додайте пів порції дрібно натертого гарбуза, подрібнені сир та петрушку, збите яйце, сіль, перець, ретельно перемішайте, сформуйте невеликі тефтелі. Почистіть томати від шкірки, доведіть блендером до однорідного стану. Увімкніть мультиварку в режим «Тушкування», в її чаші розігрійте олію, покладіть відкладену частину гарбуза, тушкуйте під кришкою 3 хв., додайте томати та порізаний часник. Коли соус закипить, приправте, покладіть тефтелі, залиште на 20–25 хв. Найкраще ця страва смакує з відвареною картоплею або відвареним рисом.
Овочева запіканка по-грецьки
Мультиварка стане у нагоді тим, хто полюбляє салати та бажає урізноманітнити меню. У ній можна приготувати аналог салату по-грецьки з таких інгредієнтів:
- 6 яєць;
- 1 біла цибуля;
- 2-3 томати;
- 7 чорних оливок;
- по ½ червоного та жовтого болгарського перцю;
- 3 зуб. часнику;
- 100 г фети;
- 50 мл нежирних вершків;
- зелень, сіль, перець за смаком;
- 3 ст. л. оливкової олії для смаження.
Овочі та фету наріжте кубиками, яйця збийте з вершками, сіллю та перцем, додайте подрібнену зелень. Мультиварку увімкніть у режим «Смаження», в її чашу налийте олію. Підсмажте цибулю з часником протягом 5 хв., додайте томати, оливки та болгарський перець. Простежте, щоб овочі стали м’якими. Змініть режим на «Випікання», додайте фету, залийте яєчно-вершковою сумішшю, залиште на 20 хв. Перед вийманням дайте страві трохи охолонути. За бажанням можна посипати готову запіканку твердим сиром.
Глінтвейн з фруктами в мультиварці
Цей гарячий напій готується з таких продуктів:
- 750 мл червоного сухого вина;
- 1 яблуко;
- 1 апельсин;
- по 1 дрібці кориці та імбиру;
- 3 гвоздики;
- 100 г цукру.
Ретельно помиті фрукти подрібніть кубиками, покладіть у чашу мультиварки, залийте вином, додайте цукор та прянощі. Готуйте протягом 15 хв. у режимі «Мультиповар» або «Пароварка», після цього залиште під кришкою на такий же час. Перед вживанням бажано процідити напій.
Восени часто виникає бажання насолодитися теплом і домашнім затишком, підняти настрій різнобарвними стравами. Щоб ви могли витрачати час на близьких, а не на куховарство, допоможе мультиварка. Спробуйте приготувати в ній найкращі осінні наїдки з простих інгредієнтів: курячі тефтелі, овочеву запіканку та глінтвейн, щоб зігріти душу та порадувати себе і близьких.