More
    ГоловнаПасікаРецепт приготування медовухи в домашніх умовах

    Рецепт приготування медовухи в домашніх умовах

    Набрид магазинний алкоголь, хочеться порадувати цього іо 2 тебе близьких друзів чимось цікавим, смачним? Відмінним рішенням буде домашня медовуха!

    medovuha 1 - Рецепт приготування медовухи в домашніх умовах

    Але готується вона не так просто, важливо знати, як приготувати, який рецепт приготування медовухи в домашніх умовах!

    Декілька слів історії

    Раніше медовий алкогольний та безалкогольний напої готувалися виключно вдома, у сім’ях. Зараз її можна купити у багатьох магазинах, але найбільш якісна та смачна – у пасічників. Але немає нічого кращого за міцний напій, приготований своїми руками.

    Як відомо з назви, основа приготування цього напою, незалежно від того алкогольний він чи безалкогольний – це мед, прянощі та безліч смачних, корисних добавок.

    Унікальні властивості напою

    Алкогольний напій відрізняється м’якістю та приємним смаком, особливо якщо додати прянощі та інші різноманітні родзинки.

    Нещодавно людям стало відомо, що медовуха має унікальні цілющі властивості, так як і все, що зроблено на основі продукту бджільництво. Медовуха допомагають зміцнити імунітет, є чудовою профілактикою серцево-судинних дисфункцій, хвороб крові. Це пов’язано з тим, що напій містить безліч вітамінів, корисних елементів, біологічно активних речовин. Крім меду до складу входять:

    • ягідні соки;
    • прянощі;
    • цілющі трави.
    medovuha 2 - Рецепт приготування медовухи в домашніх умовах

    До основних властивостей напою відносяться:

    • Ранозагоювальне;
    • Імуномодулююче;
    • Протизапальне;
    • Бактерицидний;
    • Заспокійливе;
    • Антистрес.

    Цікаво! В оригінальній рецептурі не передбачено додавання спирту в напій, він повинен утворюватися природним чином у процесі бродіння. Для цього сита ставиться дозрівати мінімум на 21-30 днів. У такому випадку виходить міцність напою 5-6%, якщо додати фруктовий цукор можна досягти максимум 9% міцності.

    Технологія

    Щоб спростити процес приготування в домашніх умовах, не використовують хміль, хоча в такому разі час наполягання буде дещо довшим. Але результат буде коштувати того, вийде смачний, ароматний напій, яким можна буде побалувати себе та своїх близьких.

    Читайте також:  Как принимать восковую моль на спирту

    Компоненти

    Для домашнього приготування знадобиться:

    • Вода – 2 літри;
    • Мед – 300 г;
    • Шишки хмелю – 5 гр;
    • Мускатний горіх – 5 г;
    • Кориця – 5 г;
    • Дріжджі (сухі) – 1 ч. л.
    medovuha 3 - Рецепт приготування медовухи в домашніх умовах

    З жодним з інгредієнтів не повинно виникнути труднощів, шишки хмелю у вільному доступі є в кожній аптеці. Дріжджі можна взяти будь-які, наприклад, винні чи класичні – для випікання.

    Який мед вибрати?

    Рецепт приготування медовухи в домашніх умовах з меду Нескладний, але багато в чому підсумковий продукт залежить від вибору меду. Варто віддати перевагу ароматним сортам, наприклад, липовий, гречаний, акацієвий мед.

    З неякісного, розведеного сурогат ніколи не вийде корисного напою, тому купувати варто у перевірених, надійних пасічників.

    Процес розведення

    Поєднати мед і воду в емальованій каструлі, закип’ятити на повільному вогні, після 5 хвилин кипіння, звести градус до мінімуму, прибираючи пінку з поверхні.

    Важливо! У жодному разі не можна залишати мед з водою без нагляду, субстанція швидко пригорає.

    Добавки до медовухи

    Після усунення пінки можна починати додавати корицю, хміль та інші компоненти медовухи (помістити їх заздалегідь у мішечок, щоб не було осаду).

    Підготовчий етап

    Для підготовки процесу бродіння необхідно охолодити суміш до 30 градусів та всипати дріжджі в теплу суміш. Місткість обв’язати марлею, щоб усунути можливість потрапляння сторонніх елементів комах. Майбутню медовуху варто помістити до окремого темного приміщення. Слідкувати за тим, як протікає рецепт медовухи, якщо все виконано правильно через 2 дні почнеться процес бродіння. Коли будуть помічені перші ознаки, суміш перелити в ємність для бродіння і встановити гідрозатвор або надіти на шийку ємності медичну рукавичку (з невеликою дірочкою).

    medovuha 4 - Рецепт приготування медовухи в домашніх умовах

    Бродіння

    Процес протікає близько тижня, про закінчення свідчить здута рукавичка або припинення виникнення бульбашок у рідині.

    Читайте також:  Пилок бджолиний: корисні властивості та протипоказання

    Цікаво! Можна легко перевірити закінчення процесу бродіння, наприклад піднести запалений сірник до поверхні напою і вона не повинна погаснути. Напій слабоалкогольний, лише 9% максимум, тому він не загориться.

    Фільтрування

    Останнім кроком до смачного, запашного напою – фільтрація, тобто. настав час профільтрувати рідину через марлю, щоб усунути осад. У деяких випадках може знадобитися провести фільтрацію кілька разів.

    Розлив

    Тепер можна розливати готовий ароматний напій по підготовлених тарах і спускати медовуху в льох або ставити в холодильник.

    Вживати медовуху можна одразу після приготування, але рекомендують наполягти напій 3-4 дні.

    Цікаво, що медовуха відмінно поєднується будь-якою їжею, наприклад, її подають до смаженого м’яса та копченостей, а також може поєднуватися з десертним столом, наприклад, з пряниками.

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Гарячі Новини