Без сумніву, торгівля та кулінарні відділи громадського харчування пропонують частування на будь-який смак. Однак справжню насолоду від десерту можна отримати лише приготувавши її власноруч.
Торт на Новий рік 2025 року зовсім необов'язково має бути багатоярусним і складним у приготуванні. Можна спекти його за давно відомим рецептом і яскраво прикрасити в новорічній стилістиці. Такий десерт приверне увагу гостей, потішить дітей та зробить честь господині.
Пропонуємо до вашої уваги кілька оригінальних ідей до святкового чаювання.
Торт Новорічна ялинка 2025
Новорічний торт 2025 року у вигляді ялинки популярний, як і в попередні роки. Тісто може бути пісковим або бісквітним. Головне – надати форму і красиво прикрасити.
Все, що потрібно для виготовлення бісквітного виробу:
- 8 яєць;
- 1,25 склянки борошна;
- склянка цукру;
- цедра лимона або пакетик ваніліну для ароматизації;
- півсклянки молока та 50 г цукру для просочення;
- 4 яйця, склянка цукру, 200 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукрової пудри, пакетик ваніліну для крему;
- 5 г желатину, півсклянки води, 500 г цукрової пудри, щіпка лім. кислоти та зелений харчовий барвник для оформлення.
Мастику для ліплення хвойних лап готують заздалегідь. Желатин замочують у воді. Після набухання нагрівають до розчинення і всипають цукрову пудру, барвник та лимонку. Вимішують як тісто до однорідності та закривають плівкою.
Включають духовку та нагрівають до 200 градусів. Яйця для тіста поділяють на білки та жовтки, які розтирають із цукром та ваніліном. Білки збивають у стійку піну. У жовтки додають борошно та частину білка. У міру перемішування додають решту білок. Прокладають форму пергаментом та викладають тісто. Ставлять у піч та випікають 15-20 хвилин.
Готовий бісквіт остуджують, надають форму ялинки і розрізають подовжньо на 2 частини. Коржі змащують просоченням. Для її приготування потрібно просто закип'ятити молоко із цукром та остудити. Якщо частування призначається дорослим гостям, замість молока можна взяти воду і додати трохи коньяку.
На просочений корж викладають половину крему, накривають другим коржем. Зверху знову накладають крем і прикрашають ліпниною з мастики.
Торт із змією на Новий рік 2025
Прикраса у вигляді змії на торті на Новий рік 2025 року можна зробити з мастики або крему. Знадобляться харчові барвники двох-трьох кольорів. Коржі можуть бути пісочними, бісквітними. Можна використовувати рецепт «Мурашник», а навколо солодкої гірки обернути тіло змії з вареного згущеного молока з маслом.
Для тесту:
- 200-250 г маргарину чи слив. олії;
- третина склянки молока;
- 2 яйця;
- борошно у кількості, необхідної для отримання густого тіста;
- тріска солі;
- 0,5 ч.л. соди;
- банку згущ. молока та 200 г слив. олії для крему.
Замішують пісочне тісто і ставлять у холодильник. Згущене молоко варять протягом 2 годин. Трохи остуджують, викладають із банки і збивають із олією.
Тісто розкочують тонше і випікають за 180 градусів хвилин 15. Можна обробити його на окремі печенюшки. У будь-якому випадку потім все це потрібно розламати на шматочки.
Простий спосіб — покласти печиво, що остигло, в поліетиленовий пакет і впівсили постукати качалкою або дерев'яним молотком. Заготовки перемішати з|із| кремом і викласти гіркою на блюді.
Торт Вишня у шоколаді
Що знадобиться для приготування:
- 1,5 склянки борошна;
- склянку молока (200 мл);
- неповна склянка рослинної олії (170 мл);
- 300 г цукру;
- 4 яйця;
- 80 г какао;
- півтори чайні ложки розпушувача + половину чайної ложки соди;
- для просочення коржів 20 г цукру, по півсклянки води та молока;
- для начинки 350-400 г вишні, 150 г цукру, 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 10 г желатину, чверть склянки води та ще половина такої ж кількості продуктів для завершального покриття торта;
- для крему 100 г молочного шоколаду без наповнювачів, 400 г сирного сиру «Вершковий», 100 г 33-35% вершків, 1,5 ст.л. цукрової пудри та 2 ч.л. какао.
Борошно, какао, соду та розпушувач змішують у сухій мисці до однорідного кольору суміші. Яйця змішують із цукром. Для прискорення процесу можна збити міксером. Вливають олію і ще раз змішують.
Додають суху суміш і вимішують тісто напіврідке. Випікати заготовку необхідно за температури 170-180 градусів. Це займе не менше однієї години. Якщо при протиканні дерев'яною паличкою на ній залишаються сліди тіста, збільшують час на 5-10 хвилин.
Після випікання заготівлю остуджують і потім розрізають уздовж на 3 частини. Зрізані нерівності відкладають для оформлення верхівки.
Желатин заливають водою. Поки він набухатиме, вишню ставлять на середній вогонь і нагрівають до кипіння. Засипають ягоди сумішшю цукру та крохмалю, проварюють при помішуванні не більше хвилини. У зняту з вогню каструлю додають желатин і ретельно розмішують, поки він повністю не розчиниться. Охолоджену під плівкою вишню прибирають у холодильник на півгодини.
Щоб зробити крем, шоколад розтоплюють на водяній бані. Сир із вершками та пудрою збивають міксером до щільного стану. Підмішують какао і поступово додають масу шоколад.
Для приготування просочення інгредієнти змішують та нагрівають до кипіння. Коржі спочатку просочують, потім викладають начинку. Як на фото торт на Новий рік 2025 року вийде, якщо спочатку зробити з крему бортики по краю коржа, а в середину помістити вишневу суміш. Зверху ягоди покривають кремом і потім накривають наступним коржем.
Перед останнім обмазуванням торт охолоджують кілька годин у холодильнику. Можна залишити проти ночі. Так само готують половинну частину крему і покривають торт з боків і зверху, ретельно вирівнюючи. Обрізки з коржею подрібнюють, використовують як обсипання. Верх можна покрити крихтою повністю або частково.
Новорічний Смітанник
На основі сметани існує безліч рецептів кулінарних десертів. Один із таких присутній серед тортів 2025 року.
Продукти для класичного «Смітанника»:
- 1,5 склянки борошна;
- 2 яйця;
- 800 г сметани;
- 2 склянки цукру;
- пакетик загусника;
- 100 г вершкового масла;
- 3 ч. л. розпушувача;
- пакетик ваніліну.
Цукор, ванілін та яйця збивають, щоб кристали розчинилися. Розм'якшене в теплі масло додають до суміші та вимішують. Туди ж відправляють 200 г сметани.
Просіяне борошно змішують з розпушувачем і поступово всипають у рідку частину. Коли в тесті не залишиться грудочок, його поміщають у змащену олією форму. Корж ставлять у духовку, за 180 градусів залишають на півгодини.
Випічку остуджують і розрізають уздовж. Тепер коржі можна змастити кремом з сметани і цукру, що залишилися. Кілька годин знадобиться для повного просочення коржів, після чого десерт готовий до вживання.
Медовик
Один із найпростіших у приготуванні — торт на 2025 рік із додаванням меду. Однак до смаку він не поступається найвишуканішим кулінарним шедеврам. Весь секрет у тому, щоб мед був натуральним, а коржі ґрунтовно просочилися сметаною.
Продукти:
- 3 яйця,
- склянка цукру,
- 200 г маргарину чи слив. олії,
- 2 ст. меду,
- ч. л. соди,
- 4 або 4,5 склянки борошна,
- 1,5 ст. сметани та склянку цукру для крему.
Мед із содою розігрівають на невеликому вогні до розчинення та появи піни. Якщо при цьому маса трохи потемніє, то нічого страшного. Смак коржів стане лише кращим.
Гарячу масу знімають із вогню та додають маргарин, цукор. Коли після розплавлення жиру суміш стане теплою, вбивають яйця. Щоб цукор розплавився швидше, можна замість піску взяти аналогічну за вагою кількість рафінаду.
Масу ставлять ще раз на плиту, трохи розігрівають при постійному помішуванні. Маса почне збільшуватись. Тепер можна додати 1,5 склянки борошна. Потрібно не забувати розмішувати тісто. Коли воно загусне, а ложка буде важко рухатися, плиту вимикають, додають борошно, що залишилося, до утворення помірно щільного тіста.
Перед випіканням готують крем. Інгредієнти перемішують та залишають на столі для розчинення цукру.
Коржі печуть при 190-200 градусах до потемніння, по 5-8 хвилин на кожен. Кількість коржів залежить від їхнього розміру. Чим вони тонші, тим краще просочаться. Ще гарячі коржі одразу заливають сметаною. Готовий торт закривають кришкою або плівкою та відправляють у холодильник. За добу десерт буде готовий до вживання.
Ідеї прикраси тортів на Новий рік 2025
Зазвичай декор на десерт роблять із тих же продуктів, які використовувалися для його виготовлення:
- візерунки із крему, збитих вершків;
- шматочки твердого шоколаду та написи з розтопленого — рідкою, як і білою цукровою глазур'ю, зручно малювати на пергаменті, а після затвердіння перекладати на торт;
- крихта з обрізків коржів, обсипання горіхами, кокосовою стружкою.
Сьогодні популярні прикраси із сухих та свіжих фруктів, прянощів — апельсинів, яблук, кунжуту, кориці. Дуже ефектно виглядають торти з викладкою свіжих та зацукрованих ягід та плодів. Зверху їх обсипають цукровою пудрою наче снігом.
Окремо можна назвати ідеї з викладенням тематичного печива. З пісочного тіста вирізують шматочки у вигляді сніжинок, ялинових лап або фігурок тварин. Декілька крапель білкової глазурі та печиво стає елементом зимової казки.