Меню

А ви знали, що суші з кунжутом це дуже корисно?

Суші та роли — це не просто дуже смачний продукт, це справжній витвір мистецтва, адже практичні японці навчились ідеально поєднувати смак, користь та привабливий зовнішній вигляд в одній страві.

Сайти доставки суші можуть запропонувати роли, прикрашені найрізноманітнішим чином — пелюстками лосося або огірка, вершковим сиром, ікрою, а також кунжутом. Про останній і буде сьогодні йти мова, адже він популярний в Японії не лише як прикраса суші.

КУНЖУТ — ЩО ЦЕ?

Кунжут — це різновид трав’янистих однорічних рослин, насіння яких використовується в медицині та кулінарії. Налічується близько 10 видів даної рослини, серед яких рослини з чорним та білим насінням.

Наукова назва – Sesamum indicum, тому досить часто його називають сезам або сім-сім.

ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ БІЛИЙ КУНЖУТ ВІД ЧОРНОГО?

Хоча обидва різновиди кунжуту однаково популярні в кулінарії та мають досить схожі якості, однак все одно окрім забарвлення вони мають певні відмінності. Так, чорне насіння має більш виражену гіркуватість та горіховий присмак, в той час, як біле насіння має більш солодкий та м’який смак.

В продажу зазвичай біле насіння потрапляє без оболонки, тоді як у чорного вона залишається неушкодженою. Також вони відрізняються і за текстурою — чорний більш хрусткий. Крім того, чорний кунжут містить на 60% більше кальцію.

ЯКІ КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КУНЖУТУ?

Насіння кунжуту має лікувальні, профілактичні та поживні властивості, а масло з нього — це джерело омега-6. Воно багате на магній, марганець, мідь, триптофан, селен, фосфор та цинк. Завдяки такому багатому складу кунжут є дуже корисним продуктом.

Він попереджує діабет, допомагає в боротьбі з анемією, відбілює зуби, укріплює емаль та видаляє наліт. Також кунжут попереджує астму та знімає спазми дихальних шляхів, підтримує здорову роботу травної системи, укріплює кістки та знижує рівень холестерину.

Читайте також:  Как произвести чистку матраса от пятен и загрязнений

А ще він може попереджувати передчасне посивіння волосся, виникнення зморшок, сповільнювати процес накопичення жирів та стимулювати їх розщеплення. Ще можна виділити такі властивості цього насіння, як позитивний вплив на пам’ять, увагу та зір.

КУНЖУТ В ЯПОНСЬКІЙ КУХНІ

В Японії кунжут називають “гома” та не одне тисячоліття прирівнювали цю приправу до еліксиру безсмертя. Салати, соуси, халва, роли, суші та локшина — це далеко не повний список страв, які можуть готуватись з додаванням цього дивовижного насіння.

Окрім того, японці виготовляють з цього насіння не лише олію, а ще й молоко, вино та пасту-загущувач для соусів. Також не обійшлось без цього продукту в медицині — Японія може похизуватись своїми лікувальними настоянками та мазями на його основі.

РОЛИ З КУНЖУТОМ

Щоб скуштувати роли з додаванням такої неймовірно корисної приправи, як кунжут, не обов’язково відвідувати ресторан, достатньо перейти на сайт Кілограм Суші Тернопіль та замовити суші сет на ваш смак. Ми зібрали для вас близько 10 найменувань різноманітних ролів з кунжутом, тому ви точно зможете знайти страву собі до смаку. Тож замовляй кілограмовий сет та кайфуй!

Залиште коментар:

Ваш адрес email не будет опубликован.